גמילה מקוקאין

קוקאין - השפעות ותהליכי גמילה מקוקאין

מה זה קוקאין? קוקאין הוא חומר ממריץ המופק מעלים של צמח הקוקה.
זה נמכר בדרך כלל באבקה לבנה או מסונתז לגבישים או סלעים. קוקאין בארה"ב הוא בעיה משמעותית שלא נעלמת: סקר משנת 2021 מצא כי על פי ההערכות 478,000 אנשים בני 12 שנים ומעלה השתמשו בקוקאין בפעם הראשונה באותה תקופה של 12 חודשים.
קוקאין נחשב לחומר מאד ממכר ומזוהה עם מספר רב של בעיות פיזיות ונפשיות, אך בעזרת הטיפול הנכון - ניתן להתגבר על ההתמכרות לקוקאין.

גמילה-מסמים

איך לנקות קוקאין מהגוף?

תהליך הגמילה הראשוני מקוקאין מתחיל בניקוי הקוקאין מהגוף. תהליך זה הינו תהליך גמילה לא פשוט היכול להכיל מצבים הנקראים בשפה המקצועית "קריזים" ומומלץ שיועבר במקום המיועד לכך כמו מרכז גמילה וכד'. לנקות קוקאין מהגוף דורש 30 ימים לפחות בהם הקוקאין לא יוכנס למערכות הגוף.
הסנפה, עישון או הזרקת הסם מעוררים תחושה קצרה של אופוריה, ממריצה ומרגשת שנמשכת מספר דקות עד שעה ולאחריה נפילה לא נעימה.
למרות שקוקאין נשאר חוקי לשימוש תרופתי, הפוטנציאל הממכר מאוד שלו מגביל את השימוש בו כחומר הרדמה וכיום, הוא נמצא בשימוש לא חוקי. הסם מסווג כחומר של Schedule II על ידי מינהל אכיפת הסמים האמריקני.

סממנים של שימוש בסם הקוקאין יהיו:
1.פרץ של הנאה ואושר או אופוריה.
2.אנרגיה קיצונית.
3.עירנות מנטלית.
4.דיבורים רבים.
ישנן השפעות שליליות לשימוש בסם. השפעות אלו יהיו:
1.אישונים מורחבים.
2.חוסר שקט ועצבנות
3.חרדה.
4.פרנויה ופאניקה.
5.כלי דם מכווצים.
6.דופק לא סדיר או דופק מהיר.
7.בחילה.
8.עלייה ניכרת בטמפרטורת הגוף ובלחץ הדם.
9.עוויתות שרירים ורעידות.

על מנת להגיע לתחושת "היי" השימוש בסם יהיה בצורה תכופה של שעות או ימים מצריכה לצריכה. תחושות של עייפות, דיכאון וחרדה נלוות כתוצאה מהצריכה..
כיצד משתמשים בקוקאין? שאיפה, כצורת אבקה, דרך הנחיריים (נחיר).
נלקח דרך הפה (על ידי בליעה או שפשוף על החניכיים).
על ידי עישון האדים לריאות.
המסה במים והזרקה לוריד.

עישון הקראק (קוקאין) והזרקתו מביעות להשפעות החזקות ביותר.
מהו חיתוך קוקאין, ומהם סוכני חיתוך?
סוחרי סמים מערבבים לעתים קרובות קוקאין עם מוצרים אחרים - מה שהופך את הקוקאין למסוכן עוד יותר. רשימת חומרי החיתוך שנמצאו מעורבים בקוקאין היא ארוכה - החל מחפצי מזווה כמו סוכר ועמילן ועד לסמים אחרים כגון אמפטמין והרואין.
למעשה, נראה שהנוהג לחתוך קוקאין עם אופיואידים קטלניים כמו פנטניל צובר שכיחות, אשר יכול להוביל למנת יתר ולמוות.
למעשה, בשנת 2021, מתוך 24,486 מקרי מוות ממנת יתר הכוללים קוקאין, יותר מ-15,000 היו מעורבים גם באופיואידים סינתטיים (בעיקר פנטניל).

גמילה-מסמים

גמילה מקוקאין

גמילה מקוקאין דורשת תעצומות נפש רבות אך היא שווה כל שנייה. כמו כל דבר בחיים, גמילה מקוקאין בתחילת הדרך יכולה להיות קשה ולא נעימה, אך לאחריה חוזר המכור למסלול חייו, ובחלק לא מבוטל מהמקרים - חוזר הנגמל לאחר גמילה מקוקאין מקצועית - חזק מאי פעם.
גמילה מקוקאין כוללת:
1. גמילה פיזית בליווי רפואי באמצעות טיפול תרופתי על מנת להקל על התסמינים.
2. טיפול רגשי ונפשי (פסיכולוגי) באמצעות קבוצות ושיחות פסיכותרפויטיות.
3. טיפול התנהגותי,שינוי אורך חיים למידה של הרגלי חיים.
4.השתלבות בהדרגה בחיי קהילה ומשפחה אחרי תהליך טיפולי במסגרת גמילה מקוקאין אינה מתמקדת רק על ניקוי הסם מהגוף. גמילה מקוקאין בצורה מקצועית כוללת הליך של הבנת הלך החשיבה של המכור ומה היה הגורם להנעה לקראת פעולת צריכת הסם מלכתחילה, ועל ידי טיפול בשורש הבעיה ועל ידי גמילה מקוקאין בצורה מיטבית - המטופל לא יחזור לצרוך את הסם בשנית.
מרגישים אבודים? שוחחו עמנו. השיחה הינה ללא עלות ואנו כאן להקשיב, לעזור ולכוון אתכם אל עבר חיים נורמלים ומאושרים.

מבולבלים ולא יודעים מה לעשות?

אנחנו מבינים אתכם. מאות מכורים שנגמלו בדרך מהירה, יעילה וממוקדת עברו אצלנו. והם היו בדיוק באותו המצב. אנחנו כאן לתת את ההכוונה הראשונית לגמרי ללא עלות כדי שתדעו מה לעשות עכשיו כדי להחזיר את החיים למסלול הנכון.

מאמרים שלנו

מרכז-גמילה-מסמים-ואלכוהול

מרכז גמילה מסמים ואלכוהול

מרכז גמילה מסמים ואלכוהול לפעמים נדמה שבעולם בו אנחנו חיים כולם מכורים למשהו – לבן או לבת הזוג, לקנויות או לגלישה באינטרנט. למעשה לא כל

קרא עוד »
מרכז-גמילה-מסמים

מרכז גמילה מסמים

מרכז גמילה מסמים משחר ההיסטוריה היו התמכרויות של אנשים לחומרים שונים. אם בעבר צריכה של סמים קשים כמו קוקאין או מורפיום הייתה חוקית – הרי

קרא עוד »
מרכז-גמילה-מאלכוהול

מרכז גמילה מאלכוהול

מרכז גמילה מאלכוהול התמכרות לאלכוהול אולי לא נחשבת להתמכרות קשה כמו התמכרות לסמים, אך היא עשויה להיות לא פחות מסוכנת ולפגוע קשות בחייו של המכור

קרא עוד »